Miten pidät yllä aikaansaamista – rentoutusvinkit itsensä johtajalle

pexels-photo-185801.jpeg

Istun laiturilla aurinkotuolissa. Kuuntelen lintujen ääniä, tunnen auringon lämmön ihollani ja luonnonkaunis maisema avautuu silmieni edessä. Ystäväni istuu vieressäni, ja lukee kirjaa. Olemme hetkeä aiemmin nauttineet rauhallisen aamupalan laiturilla. Mikä rentous tässä sunnuntain aamussa.

Mitä kaipaat elämääsi?

Valmennuksissa olen huomannut, että moni kovaa vauhtia eteenpäin pyrkivä asiakas vastaa tähän yhteen kysymykseen samalla tavalla: Rentoutumista, mielenrauhaa, luonnonläheisyyttä. Kukaan ei pysy työvireessä vain tekemällä koko ajan töitä.

Rentoutuminen työn vastapainoksi saa työn taas tuntumaan innostavalta ja antaa uutta energiaa. Tapoja levätä ja rentoutua on varmaan yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Yksi keino on kuitenkin monille mieluinen. Luonnon rauhassa rasituksesta palautuminen tuntuu olevan monelle mieluisa tapa palautua.

Mutta kun ei ole aikaa

Yleensä levon ja rentoutumisen vähäisyyttä selitellään ajan puutteella. Aikaa on kuitenkin meillä kaikilla koko ajan. Siinä on eroja, kuinka tuo aika käytetään. Jos aikataulu on buukattu liian täyteen, niin sinä olet se henkilö, joka voi purkaa tuon aikataulun.

Voit päättää siivouksen sijaan lähteä kävelylle metsään, tai vaikka retkelle puistoon lapsen kanssa. Vain sinä voit tietää, mikä on kulloinkin tärkeää. Huono omatunto siitä, että jotakin on tekemättä, on vain tunne, jota on hyvä opetella sietämään ja käsittelemään.

Tutkimusten mukaan jo seitsemän minuutin oleskelu viheralueilla vähentää stressihormonien pitoisuuksia elimistössä. Aikaa arjen rasituksista palautumiseen ei siis välttämättä tarvita kovin paljoa. Odotamme aina lomaa, mutta myös arjen keskellä on hyvä opetella rentoutumista.

Salliminen

Usein haasteena on se, että on vaikea sallia itselleen rentoutumista, etenkin jos jokin työtehtävä on tekemättä. Tämä on iso haaste nykyisessä itsensä johtamisen kulttuurissa, jossa jokaisella on paljon päätösvaltaa siihen, millä tavalla työtään hoitaa. Voit päätyä siihen, että oikeastaan koko ajan pitäisi tehdä jotakin.

Itsensä kehittämisessä voi unohtua, että lepoa ja rentoutumistakin voi joutua harjoittelemaan uudella tavalla. Kun työ tehtaassa päättyi työvuoron päättyessä, niin tieto- ja asiantuntijatyön mieli ei irrotakaan työtehtävistä tietyllä kellonlyömällä, vaan prosessi jatkuu vapaa-ajallakin.

Luvan antaminen lepoon on se tärkein askel, sen jälkeen kaikki on helppoa. Keksit varmaan vaivattomasti mukavaa tekemistä, joka rentouttaa. Lähdetkö retkelle perheen kanssa, ystävän kanssa syömään vai käytkö mieluiten juoksulenkillä tai kuntosalilla? Luetko kirjaa vai katsotko tv-sarjaa kotona? Kokeile ottaa rentoutuminen tavoitteeksi ja luovu huonosta omastatunnosta.

Kiireen selättäminen

Harhaudumme välillä mukaan kiireen illuusioon. Tämä ja tämä pitää hoitaa nopeasti, vastaustani odotetaan jo ja mitä sekin nyt ajattelee, kun en ole vieläkään hoitanut tätä. Pahimmillaan koemme, että tämä pitäisi olla jo tehtynä. Pysähdy ja lopeta taistelu mahdotonta vastaan.

Kiireen ja stressin tunne heikentää ongelmanratkaisukykyämme. Yksinkertaisetkin asiat alkavat tuntua vaikeilta, kun ei muka ole aikaa miettiä. Rauhallinen ja rento mieli sen sijaan löytää ratkaisut helposti, eikä jää kiinni turhiin epävarmuuksiin.

Kokeile tahallasi kulkea jokin matka rauhallisesti. Kävele hitaasti, pyöräile kuin sunnuntaipyöräilijä ja järjestä rauhallinen lounas. Vaikka jotakin ”pitäisi” tehdä nyt, käy silti ensi vartin kävelyllä ulkona auringonpaisteessa.

Pieni on suurta

Heräsin itsekin kiireen keskeltä, kun huomasin tilaisuuden lähteä viikonloppuna vuorokaudeksi reissuun. Eihän siinä kovin pitkälle ehdi, mitä nyt tuossa ajassa ehtii. Pitäisi hoitaa näitä ja noita hommia viikonloppuna. Pidimme ystäväni kanssa kuitenkin suunnitelmasta kiinni ja varasimme yhdeksi yöksi mökin airbnb:stä.

Saavuimme iltapäivällä mökille puolen tunnin ajomatkan päästä kotoa. Jonkin aikaa mieli yritti vielä olla tehokas. Käydään nyt ensin kaupassa, lämmitetäänkö heti sauna ja käydään uimassa. Hetken päästä kuitenkin jo istuimme auringossa laiturilla, mieli ja keho asettuneena luonnollisen rauhalliseen rytmiin.

Ympäristön vaihdos on hyvä tapa järjestää itsensä rauhalliseen ja rentoon olotilaan. Kodin keskeneräiset siivoukset ja työasiat jäävät helpommin taakse, kun uusi ympäristö kaappaa mielenkiinnon. Ei ihme, että suomalaiset ovat mökkikansaa – luonto on ympäristönä erityisen rauhoittava.

Vinkit rentoutujalle

Vinkki #1: Salli itsellesi rentoutuminen. Anna itsellesi lupa ottaa hetkittäin rennosti. Se voi olla mitä tahansa, mikä tuntuisi juuri nyt mukavalta. Pieni kävelylenkki ilman sen kummempia tavoitteita, rauhallinen lounas ystävän kanssa, rauhallinen aamu ilman kiirettä mihinkään. Järjestä riittävän usein ainakin päivä tai pari lomaa itsellesi.

Vinkki #2: Älä tee helpoista asioista vaikeita. Tee suunnitelma ja toteuta se mieluisellasi tavalla. Oli aikaa sitten vartti, pari tuntia tai vuorokausi, vaihda mieli lomamoodiin. Ympäristön vaihdos auttaa pääsemään irti arjen velvoitteista ja luonto toimii hyvänä stressinpoistajana.

Vinkki #3: Huomioi tunteesi – mutta älä aina toimi niiden mukaan. Jos tuntuu, että olisi pakko kuitenkin ensin tehdä jotakin hyödyllistä, voit panna tämän tunteen merkille, ja sitten päästää siitä irti. Jos huono omatunto iskee, tarkastele sitäkin kaikessa rauhassa, ja anna sen mennä menojaan.

Tämän kevään tavoitteena on tuoda aikaansaamisen taikaa kaikille, jotka sitä haluavat

P.S. Mikäli sinua kiinnostaa kirjoittaminen, ilmoittaudu Ideasta tietokirjaksi –valmennukseen, jossa kirjaideasta työstetään kirjoittamissuunnitelma. Löydät lisää tietoa Facebook-tapahtumasta . Valmennus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä

P.P.S. Tämä oli kevään aikaansaamisen taika blogisarjan viimeinen blogi. Kesällä blogini enimmäkseen lomailee ja syksyllä on luvassa lisää aikaansaamisen taikaa, erityisesti työelämän haasteisiin, myös yrittäjän näkökulmasta. Blogini voit tilata tästä linkistä

Saat sähköpostiisi noin kerran kahdessa viikossa johonkin aikaansaamisen teemaan keskittyvän blogin, jossa on aina mukana helposti toteutettavia vinkkejä siitä, miten voit parantaa arkeasi heti.

P.P.S. Mikäli haluat mökille meren rannalle Sipooseen, varaa tämä mökki airbnb:stä. Pääset nauttimaan luonnon rauhasta ja puusaunan löylyistä helposti, puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tämä on vain ystävällinen vinkki niille, joilla ei ole omaa mökkiä tai aika vaan on niin kortilla, ettet ehdi omalle mökille toiselle puolelle Suomea, ei siis kaupallista yhteistyötä;)


Työ elää verkostoissa

man-wearing-earphones-sitting-in-plane-interior.jpg

Viime kuussa aamuinen työmatka kulki lentokentälle. Lähdin reissulle kesäiseen Hampuriin yhteistyökumppanin kutsumana. Istuin lennolla lentokentän kahvilassa tapaamani matkakumppanin kanssa ja juttelimme kuin vanhat tutut. Miten tämä oikein tapahtui? Mitä haluan tällä saavuttaa? Miksi seuraan nykyisin intuitiotani?

Verkostoitumisen myytti

Verkostoitumista pidetään yhtenä nykyhetken tärkeimmistä työelämätaidoista. Se voi tapahtua yksilöiden, organisaatioiden, tai vaikka maidenkin välillä. Se voidaan määritellä ”prosessiksi, jossa yhteistyöorganisaatioiden tieto, osaaminen ja arvot yhdistetään lisäarvoa synnyttäväksi toiminnaksi” tai vaikka ”metaforana, jonka mukaan ihmiset ovat toisiinsa kytkeytyviä, verkottuvia ja tässä mielessä sosiaalisia olioita”.

Käytännön vinkkejä verkostoitumiseen löytyy helposti googlaamalla. Vinkit vaihtelevat kehotuksista kantaa käyntikortteja mukana aina ”suun avaamiseen” ja uteliaisuuteen saakka. Vaivaakohan jotakuta muutakin näiden vinkkien ulkokohtaisuus ja niistä joskus läpi paistava tarkoitushakuisuus?

Verkosto syntyy siellä, missä elämä on

Päätin pohtia mitä verkostoituminen minulle tarkoittaa ja millaisia esimerkkejä mieleeni tulee viime kuukausilta. Yksinkertaisimmillaan se on ihmisten kohtaamista, sitä mitä tapahtuu kun tapaamme muita ihmisiä eri yhteyksissä: Työssä, koulutuksissa, tapahtumissa, Facebook-ryhmissä, LinkedInissä, harrastusten parissa, naapurustossa, messuilla tai vaikka bussipysäkillä. Sääntöjä siihen ei ole, tai ei ainakaan kannattaisi olla.

Jos oma reviiri tuntuu liian kapealta, sitä kannattaa laajentaa. Koulutukset ovat hyvä tapa tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin ihmisiin – koulutukseen osallistuminen on merkki kiinnostuksesta aihetta kohtaan. Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuksia järjestää tilaisuuksia helposti, kun jostakin aiheesta kiinnostuneet voivat sopia yhteisestä tapaamisesta jonkin teeman ympärille.

Verkoston määrä ei välttämättä korvaa laatua. Ne ihmiset, joiden kanssa olet konkreettisesti tehnyt yhteistyötä ovat niitä, jotka todellisuudessa voivat suositella sinua. Helpoin tapa aloittaa on auttaa muita – tai pyytää apua. Kynnys on sitä matalampi, mitä vähemmän rahaa yhteistyössä liikkuu. Esimerkkeinä viime vuosilta tulee mieleeni ainakin mentorina toimiminen, koulutuksen harjoittelun tarjoaminen yritykselle edullisesti, lounastapaamisten ehdottaminen ja tilaisuuksiin puhujaksi lähteminen.

Mitä hyötyä verkostosta on työssä?

Erilaisissa ohjeissa kehotetaan verkostoitumaan, koska siitä on hyötyä työn löytämisessä ja työelämässä suoriutumisessa. Mihin tämä oikein perustuu? Olennaista on ymmärtää, että monen työn luonne on peruuttamattomasti muuttunut. Työmahdollisuudet eivät ole enää vain valmiita työpaikkoja ja työnkuvia, eikä yhteistyö pelkästään oman työpaikan kollegoiden kanssa aina johdakaan parhaaseen tulokseen valmiissakaan työpaikassa.

Ainakaan minun työni ei enää ole sellaista, kuin kymmenen vuotta sitten: menin töihin aamulla, tein työtehtäviäni työhuoneessa kahdeksan tuntia, kunnes oli aika lähteä kotiin. Työni ei enää olekaan sidottu tiettyyn aikaan tai paikkaan. Päätän itse missä, milloin ja kenen kanssa työtäni teen, ja myös sen, mikä on tarpeeksi.

Työni liittyy paljon verkostoihin. Tapaan usein ihmisiä, joiden kanssa minulla on samoja intressejä ja toisaalta myös liityn verkostoihin vain huomatakseni, että tapaan pian uusia ihmisiä, joiden kiinnostuksen kohteet koskettavat omiani. Kirjailijana ja valmentajana verkostoni eivät enää olekaan terveydenhuollossa tai mielenterveysalalla, vaan siihen kuuluvat kaikki itsensä johtamiseen tai kirjailijuuteen liittyvät verkostot.

Suuri osa työstäni on jotakin sellaista, mikä ei tuota välitöntä tulosta tai suoritetta. Vaatii rohkeutta ja luottamusta omaan intuitioon seurata sellaisia polkuja, joiden loppupäästä ei ole mitään tietoa. Työmahdollisuuden syntyminen on prosessi, joka ei välttämättä edes tunnu työltä. 

Työ on kiinnostumista, kuuntelemista, keskustelua, kirjoittamista ja keräytymistä – termi jonka keksin sille, miten eri kiinnostuksen kohteet ja osaamiset jonakin ajan hetkenä yhdistyvät ja ihminen pääsee toteuttamaan monia taitojaan ja kiinnostuksiaan samanaikaisesti, ehkä jotakin kokonaan uutta synnyttäen.

Verkostoissa tapahtuu oppimista. Kaikkea tietoa ei voi lukea kirjoista tai internetistä. Jos keskityt vain verkostoihin, jotka voivat tarjota sinulle työtä tai apua työhösi, se jää voi jäädä kapeaksi. Joskus kohtaamisesta on se hyöty, että osaat auttaa jotakuta muuta paremmin.

Verkoston voima on siinä, mitä kaikkea yhteistyössä voi syntyä. Elämme joskus illuusiossa, että toteutamme asioita itsenäisesti, mutta tämä harvoin pitää paikkaansa todellisuudessa. Asioiden toteutus etenee jouhevimmin, kun voimme oppia myös muilta ja tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Verkostoissa annetaan ja saadaan apua, mutta myös synnytetään jotakin, mitä ei olisi ilman verkostoa.

Erään kohtaamisen tarina

Kun kirjoitin kirjaani tuli tärkeäksi verkostokseni Atena-kustannus. Osallistuessani heidän tukemanaan kirjamessuille, löysin sattumalta kiinnostavan workshopin Books On Demandin messupisteellä. Kirjoittajien valmennuksia toteuttaneena päätin käydä sivistämässä itseäni omakustannusyrityksen palveluista, jotta osaisin paremmin ohjata opiskelijoitani eri palveluihin.

Kuunnellessani edustajan puhetta, totesin, että mehän olemme samalla asialla: Haluamme rohkaista ihmisiä kirjoittamaan, ja myös julkaisemaan tekstejään muiden luettavaksi. Ehdotin yhteistyötä ja vaihdoimme yhteystietoja.

Sovimme sähköpostitse, että edustaja tulisi kertomaan omakustantamisesta tietokirjoittamisen valmennukseeni. Se toivottavasti rohkaisisi kirjoittajia entisestään kirjoittamaan, kun julkaisu ei ole edes kustannussopimuksesta kiinni.

Ajankohta lyötiin lukkoon ja kirjoitin BoD:lle vierailijablogin. Kerroimme molemmat verkostoissamme tulevasta valmennuksesta. Yhteistyö-workshop sujui hyvin ja palaute oli kiittävää. Workshopin jälkeen sain kutsun tulla Hampuriin tutustumaan BoD:n kirjapainoon ja suunnittelemaan tulevia yhteistyökuvioita muiden yhteistyötahojen kanssa.

Sovittiin puheenvuorosta BoD:n omakustajapäivässä, keskusteltiin kirjoittamisesta ja kirjamessuista, sekä pohdittiin yleisemmin, miten ihmisten kirjoittamista voidaan edistää. Samalla tein matkaa kokeneen markkinointitaitoisen henkilön kanssa, jolta opin paljon somesta ja viestinnästä opiskelematta sen kummemmin mitään. Parasta oli, että pääsin keksimään keinoja yhden elämäntehtäväni toteuttamiseen: Innostamaan ja tukemaan ihmisiä itsensä toteuttamisessa.

Vinkkejä verkostoitujalle

Vinkki #1: Pidä mieli avoimena. Maailma on täynnä mahdollisuuksia löytää kiinnostavia kontakteja. Monet verkostot avaavat ajan myötä arvaamattomia tilaisuuksia yhteistyöhön ja mielekkäisiin kohtaamisiin. Uudet ajatukset syntyvät usein vuorovaikutuksessa samanmielisten ja tietysti myös  erimielisten kanssa. 

Vinkki #2: Aktiivisuus kannattaa. Jos jokin kiinnostaa, ainahan voi kysyä. Ihmisellä on luontainen tarve auttaa muita, sitä on jopa väitetty yhdeksi ihmisen perustarpeeksi. Et siis ole vain rasite, jos kysyt neuvoa tai apua – saatat tarjota jollekin odottamattoman ilon kokemuksen. Auta myös muita kun siihen tarjoutuu sopiva tilaisuus. Älä turhaan nolostele tekemisiäsi tai aikaansaannoksiasi. Mikäli jotakuta saattaa kiinnostaa tai vaikka inspiroida se mitä teet, käytä tilaisuutesi kertoa siitä. Näin muut saavat tietää mitä teet ja madallat muiden kynnystä ottaa sinuun yhteyttä, kun he kaipaavat sinulle kertynyttä osaamista.

Vinkki #3: Osallistu tilaisuuksiin. Näinä virtuaalisen verkostoitumisen aikoina kontaktit voivat jäädä pintapuolisiksi. Kun osallistut koulutuksiin, valmennuksiin tai vaikka verkostoitumistapaamisiin, pääset helposti puhe-etäisyydelle samasta aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa. On helpompi ottaa yhteyttä sellaiseen henkilöön, jonka on joskus tavannut, eikö vain? Mikäli kaipaat itsellesi uutta verkostoa, tee vaikka suunnitelma siitä, kuinka usein käyt erilaisissa tilaisuuksissa ja etsi sitten sinulle sopivia tapahtumia.

Tämän kevään tavoitteeni on tuoda aikaansaamisen taikaa kaikille, jotka sitä kaipaavat.

P.S. Mikäli sinuakin kiinnostaa kirjoittaminen, ilmoittaudu Ideasta tietokirjaksi –valmennukseen, jossa kirjaideasta työstetään kirjoittamissuunnitelma. Löydät lisää tietoa Facebook-tapahtumasta. Valmennus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä

P.P.S. Voit tilata ilmaisen Aikaansaamisen taika –blogisarjan tästä

Saat sähköpostiisi noin kerran viikossa johonkin aikaansaamisen teemaan keskittyvän blogin, jossa on aina mukana helposti toteutettavia vinkkejä siitä, miten voit parantaa arkeasi heti.

P.P.P.S. Blogin tilaajien tietosuojaseloste on päivitetty, löydät sen tästä linkistä.


Vapauden hinta on vastuu

itsensä johtaminen.jpg

Kevätkauden kiireet ovat taas vieneet mennessään, ja itsestä huolehtiminen on unohtunut. Joogatunnit jäävät toistuvasti väliin. ”Ensin työt ja sitten huvit”, on helposti se toimintaamme ohjaava periaate. Velvollisuudet hoidetaan ja sen jälkeen katsotaan, ehditäänkö tehdä jotakin mukavaa.

Vapaus valita

Suurimpia oivalluksia valmennuskoulutukseni aikana oli, että meillä on joka hetki itse vapaus valita, miten toimimme. Jos haluan juoda rauhassa kupin kahvia ennen kuin aloitan työn, voin tehdä niin. Kun keho kaipaa vetreytystä, voin mennä joogaan. Millä tahansa hetkellä voin vain pysähtyä ja hengittää. Mielen rauhoittaminen olisi usein fiksuinta, mitä voi tehdä.

Vapauden avaimet sijaitsevat mielessämme. Itsensä johtaminen tarkoittaa muun muassa sitä, että tiedostaa sen, miten voi omaan elämäänsä vaikuttaa. Sinun tehtäväsi on miettiä, mikä on sinulle hyväksi, ja toimia sen mukaisesti, niin hyvin kuin se on kulloinkin mahdollista. Itseään vastaan toimiminen on raskasta, eikä muiden syyttelystä ole apua.

Oivalluksista seuraa vastuu

Oman elämän pohtimiseen pysähtyminen voi olla pelottavaakin, koska oivalluksista seuraa vastuuta. Jos vaikka huomaa olevansa väärällä alalla tai huomaa kokevansa jonkin muun suuren muutoksen tarpeelliseksi, siitä seuraa vastuu toteuttaa muutoksia. Joskus tuntuu helpommalta jäädä mielessään olosuhteiden vangiksi ja sanoa, ettei voi tehdä muutosta, koska jokin ulkopuolinen syy estää.

Vastuuta itsensä johtamisesta ei voi kuitenkaan sälyttää kenenkään muun harteille. Kukaan muu ei näe asioita juuri sinun yksilöllisestä näkökulmastasi. Muut eivät voi havaita, mitä juuri sinä kaipaisit nyt. Kukaan muu ei pakkaa aamulla niitä joogavaatteita reppuun tai varaa aikaa tunnille.

Hankalia tunteita vältellessä valuu arvokasta elämää hukkaan

Miksi sitten emme vaan toimi sen mukaan, mikä olisi meille hyväksi? Usein syynä voi olla hankalien tunteiden välttely. ”Tunnen syyllisyyttä, jos laitan lapset hoitoon ja menen vaan kävelylenkille metsään”,  ”minulle tulee huono omatunto, jos menen joogaan, vaikka töitäkin pitäisi tehdä”. Töissä tulee sanomista, jos ei tee niin kuin käsketään, ja sitten nolottaa. Ikään kuin itselle tärkeät asiat olisivat jotakin toisarvoista, jonka voi vain jättää väliin!

Samalla käytämme huimasti aikaa ja energiaa kaikenlaisten syiden ja selitysten luomiseen. Syyttelemme ymmärtämätöntä pomoa, viattomia lapsia tai vaikka välinpitämätöntä puolisoa, vaikka voisimme käyttää tämän energian ja ajan siihen, että etsimme ratkaisuja. Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa sitä, ettemme juutu miettimään ongelmaa, vaan etsimme aktiivisesti mahdollisuuksia.

Ja ne tunteet. Niiden kanssa pitää vaan opetella elämään. Omia tunteitaan ei voi paeta, koska ne seuraavat meitä joka paikkaan. Myös niille haastaville, negatiivisillekin tunteille kannattaa altistua. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että hyväksyy ne itselleen kuuluviksi. Välttely ei auta tunteiden kanssa, vaan tunteiden sietäminen kehittyy vain niitä kokemalla.

Haasta itsesi. Hankkiudu tilanteeseen, josta seuraa jokin negatiivinen tunne. Jätä kokous väliin tai lähde töistä ajoissa. Löydä omat keinosi myös irrottaa niistä tunteista, joita väistämättä koemme, kun emme voi koko ajan miellyttää kaikkia.

Säännöt

Helpottaaksemme toimintaamme rakennamme mielessämme kaikenlaisia sääntöjä. Ensin työt ja siten huvi. En voi pyytää apua lasten hoitoon, paitsi jos on työmatka. En voi mennä joogaan, koska siihen kuluu liikaa aikaa. Vasta kun asunto on siivottu, voi levätä. Tämän pitää onnistua täydellisesti. Säännöt kuitenkin sijaitsevat omassa mielessämme, eikä niiden noudattamiseen kannata takertua. Ulkoiset tilanteet ja niiden varaan rakennetut säännöt eivät toimi, vaan täytyy kuunnella sisäisiä tarpeitaan.

Uusi sääntö voisi olla: ”Tärkein tehtäväni on miettiä, miten voin joustavasti, itseäni kuunnellen ja olosuhteet huomioiden vastata niihin haasteisiin, joita päätän itselleni valita.” Vaikka työpaikalla tai kotona haasteet tuntuvat tulevan ulkopuolelta, niin todellisuudessa ne ovat aina valintojesi seurausta.

Rennolla mielellä syntyy huipputulosta

On hyvä myös muistaa, että juuri missään ei ole tarve onnistua 100-prosenttisesti, vaan sinä päätät itse, millä intensiteetillä kuhunkin haasteeseen vastaat. Jos johonkin, niin rentoon olotilaan kannattaa panostaa. Sen seurauksena nimittäin pystyt huippusuorituksiin kaikessa. Ongelmanratkaisutaidot ovat parhaimmillaan positiivisella ja rennolla mielialalla. Pystyt selvittämään eteesi tulevat haasteet helposti ja tulosta syntyy moninkertaisesti. Luovuutesi kukoistaa ja vuorovaikutus muiden kanssa sujuu mutkattomasti.

Tekemisen laatuun kannattaa panostaa, sen sijaan että tuijotat pelkkää määrää. Kun käyt työn ääreen hyvinvoivana ja levänneenä, ei tarvita tehtävien lykkäämistä tai sitä turhautunutta olotilaa, kun mitään ei synny. Tekemisen määrää kannattaa tarkastella siitä näkökulmasta, miten voit parhaiten toteuttaa itseäsi niin, että hyvä olotilasi säilyy mahdollisimman pitkään. Tämä onnistuu esimerkiksi pitämällä taukoja, rajaamalla kaikkein haastavimmat tehtävät sopiviin ajankohtiin ja järjestämällä sopivia palautumisjaksoja, aina parin minuutin rentoutushetkistä vuosittaisiin lomiin.

Se mikä on lopulta järkevää, on omien tunnetarpeiden täyttyminen. Se tarkoittaa yleensä sopivissa määrin haasteita, vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa, sekä omaa rauhallista aikaa ja rentoutumista. Ehkä haluat toteuttaa omia intohimojasi työn ja harrastusten kautta. Kukaan muu ei kuitenkaan voi huolehtia sopivan tasapainon toteutumisesta – siitä olet vastuussa vain sinä itse.

Hyväksy vastuusi luonnollisena osana elämää ja ryhdy toteuttamaan haluamiasi muutoksia. Minä päätän nyt, että tällä viikolla käyn joogassa, vaikka jotakin muuta jäisi tekemättä. Haluan tällä viikolla myös viettää vähintään kaksi iltaa ihan rauhassa kotona, ja puuhailla mitä vain keksinkin. Työpäivät sujuvat hienosti, kun suunnittelen tekemiseni hyvin.

Vinkki #1: Suunnittele myös vapaa-aikaa. Rentoutumiseen ja hyvinvointiin varattu aika palkitsee jo etukäteen, kun tiedät, että se on tulossa. Haasta itseäsi työpäivän aikana, niin voit rentoutua hyvällä omallatunnolla. Kotitöiden tekokin on mukavaa, kun ne saa tehdä kaikessa rauhassa.

Vinkki #2: Ota tunteet ystäväksi. Itsen kuunteleminen voi tarkoittaa sitä, että kuuntelet vähemmän muita. Silloin saatat kohdata huonon omantunnon, jota olet saattanut vältellä. Olisiko jo aika kohdata tämä tunne? Tunteesi ovat osa sinua ja voi opetella tulemaan toimeen niiden kanssa.

Vinkki #3: Paras sääntö on pyrkimys joustavuuteen. Jos sinulla on taipumusta laatia toimintaa helpottavia sääntöjä, niin opettele myös joustamaan niistä. Maailma ei pakottamalla asetu sinun suunnitelmiisi. Jousta ja tee aina uusi suunnitelma, etteivät hyvät tarkoitukset unohdu.

Mikäli jäit kaipaamaan tarkempia perusteluja tai lähdekirjallisuutta yllä mainituille vinkeille, ei huolta. Löydät ne kaikki koottuna yksiin kansiin juuri ilmestyneestä kirjassani Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi, joka ilmestyi juuri. Voit tilata kirjan tästä linkistä

Tämän kevään tavoitteeni on tuoda aikaansaamisen taikaa kaikille, jotka sitä kaipaavat.

P.S. Jos itsensä johtamisen teemat kiinnostavat, tule mukaan ilmaiseen webinaariin, joko virtuaalisesti tai paikan päälle Helsingin Kamppiin Sähkötalon CoWorking-tiloissa. Pohdimme asiantuntevalla porukalla ajankohtaista teemaa: Etätyö ja työelämän murros – miten johdat itseäsi ja muita. Ilmoittaudu mukaan täältä

P.P.S. Voit tilata ilmaisen Aikaansaamisen taika –blogisarjan tästä

Saat sähköpostiisi noin kerran viikossa johonkin aikaansaamisen teemaan keskittyvän blogin, jossa on aina mukana helposti toteutettavia vinkkejä siitä, miten voit parantaa arkeasi heti.